Applied Professional Training - APT

HRM Auditing

 

Τελευταία Ημερομηνία: 
Δευ, 10 Φεβ 2020 09:30 - 17:00

Stratos Vassilikos Hotel,
Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα

HRM AUDITING

Εισαγωγή στο "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα HRM"

 

Το Σεμινάριο αποτελεί μέρος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος HRM, που υλοποιείται με 10 ανεξάρτητα Σεμινάρια.
Όσοι το παρακολουθήσουν ολόκληρο θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα HRM ή να βελτιώσουν το ήδη υπάρχον HR Σύστημα του Οργανισμού τους με την υποστήριξη της υπηρεσίας Online Consultants της Εταιρείας μας.

Περισσότερα

Το Σεμινάριο αυτό, είναι ένα εντατικό Workshop και είναι εισαγωγικό στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα HRM που υλοποιεί η Εταιρεία μας σε 10 επιμέρους ανεξάρτητα σεμινάρια. Η προσέγγιση είναι Διεργασιοκεντρική, δηλαδή καταγράφονται όλα τα βήματα των δραστηριοτήτων του HRM και σε κάθε δραστηριότητα παρουσιάζονται τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου και οι Καλές Πρακτικές, οι Αρχές και οι Δείκτες.

Ακόμα και επιχειρήσεις με εξαιρετικά Οργανωμένο Σύστημα HRM, θα εντοπίσουν περιοχές Bελτίωσης αφού στα ελεγχόμενα σημεία περιλαμβάνονται και αυτά που προβλέπονται από τα δύο μοντέλα Αριστείας, το Ευρωπαϊκό EFQM (European Foundation for Quality Management) και το Αμερικάνικο BALDRIGE (Malcolm Baldrige National Quality Award - MBNQA).

Παρέχεται δηλαδή ένα έγκυρο Εργαλείο, με το οποίο η Διοίκηση του κάθε Οργανισμού διαρκώς ακτινογραφεί το Επίπεδο Ποιότητας της Λειτουργίας του HRM, αφενός μέσω των απαντήσεων στα επί μέρους ερωτήματα, αφετέρου μέσω των δεικτών μέτρησης απόδοσης HRM που τα συστήματα Αριστείας προτείνουν.

Με βάση τις ελλείψεις που θα εντοπισθούν, σχεδιάζονται και υλοποιούνται οι απαραίτητες Bελτιώσεις, ενισχύοντας έτσι τον σύγχρονο ρόλο του HRM που είναι η ευθυγράμμιση των ανθρώπων ενός Οργανισμού - Επιχείρησης, ώστε να αναπτύξουν τις απαιτούμενες Δεξιότητες και τις κατάλληλες Συμπεριφορές (Κουλτούρα) προκειμένου να υλοποιηθούν με επιτυχία οι στρατηγικοί Στόχοι του Οργανισμού.

Για τον σκοπό αυτόν παρέχεται στους συμμετέχοντες, εκτός των άλλων, Εργαλείο υπό μορφή Check List σε Excel που δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης των διαφόρων τομέων του HRM, καθώς και Ολοκληρωμένο Σύστημα 100 ερωτήσεων για την Έρευνα στο Προσωπικό (Personnel Surveys).

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Γενικούς Διευθυντές και ανώτατα Στελέχη επιχειρήσεων, Διευθυντές HRM, Στελέχη υπεύθυνα για τη Διαχείριση της Απόδοσης των εργαζομένων και τη Βελτίωση του εργασιακού κλίματος του τμήματός τους. Απευθύνεται επίσης στους Διευθυντές Ποιότητας που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν το βάθος των εσωτερικών Ελέγχων στον τομέα HRM.

ΠΩΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

  • Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πρότυπο ολοκληρωμένο Σύστημα Διαδικασιών HRM, για να μπορούν να το προσαρμόσουν στα δικά τους δεδομένα.
  • Θα λάβουν ένα set με όλα τα έντυπα Εργασίας σε Ηλεκτρονική μορφή, για την κάλυψη όλων των Λειτουργιών του HRM.
  • Θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο Σύστημα Αξιολόγησης με τις σχετικές φόρμες σε Excel προκειμένου να υπολογίζεται το επίπεδο Ποιότητας σε κάθε Δραστηριότητα.
  • Θα λάβουν ένα πλήρες Σύστημα Δεικτών, μέσω του οποίου αξιολογείται η Αποδοτικότητα του Συστήματος HRM σε κάθε επί μέρους Λειτουργία του.
  • Θα λάβουν ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα 100 ερωτήσεων για την Έρευνα στο Προσωπικό (Personnel Surveys).
  • Θα κατανοήσουν τις καλές πρακτικές για ένα Σύστημα Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Θα μπορούν να σχεδιάσουν Δράσεις Βελτίωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Θα κατανοήσουν τις αρχές ενός σύγχρονου Συστήματος Κινήτρων και Παρακίνησης του Προσωπικού.
  • Θα κατανοήσουν τα σύγχρονα Συστήματα Αξιολόγησης Προσωπικού.
  • Θα ενημερωθούν για τη μεθοδολογία Ανάπτυξης της κατάλληλης Κουλτούρας.
  • Θα λάβουν πληθώρα παραδειγμάτων Job Analysis (Περιγραφή θέσης εργασίας), ώστε να περιγράφουν κατάλληλα το Προφίλ του προς πρόσληψη Προσωπικού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το Auditing θα αφορά τις παρακάτω Λειτουργίες του Συστήματος HRM:

  1. Σχεδιασμός Ανθρώπινου Δυναμικού
  2. Τα Μυστικά της Επιτυχημένης Συνέντευξης για Πρόσληψη
  3. Διαχείριση Απόδοσης Προσωπικού – Μεθοδολογία Αξιολόγησης
  4. Σχεδιασμός Συστήματος Παροχής Κινήτρων και Παρακίνησης Προσωπικού
  5. Καθιέρωση Πλάνου Ανάπτυξης
  6. Διατήρηση Προσωπικού υψηλής Απόδοσης (Talent Management)
  7. Πώς διαμορφώνεται η κατάλληλη Κουλτούρα (Σύστημα Συμπεριφορών)
  8. Δείκτες Απόδοσης Συστήματος HRM
  9. Έρευνες στο Προσωπικό (Personnel Surveys)

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Ιδρυτής (το 1993) και Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια διετέλεσε Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών Επιχειρήσεων (Motor Oil, Ciba Geigy, Tosho της Mitsubishi) με μεγάλη εμπειρία στη Διεύθυνση Παραγωγής και με συμμετοχή σε περισσότερα από 300 ολοκληρωμένα Έργα Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας του Coaching, των Ανωτάτων Διευθυντικών Στελεχών για τη Διαχείριση του Χρόνου και τον Προγραμματισμό, καθώς και την Παρακίνηση των Ανθρώπων.

Ελισάβετ Γεωργίου, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων καθώς και στη διαχείριση άγχους. Είναι σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα σχετικά με επικοινωνία, διαχείριση άγχους, παρακίνηση, ενδυνάμωση και αξιολόγηση απόδοσής.

Περιλαμβάνονται

  •  Εγχειρίδιο του Σεμιναρίου «HRM Auditing»
  •  Παρουσίαση του σεμιναρίου σε ηλεκτρονική μορφή
  •  Τα Εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω
  •  Υποστήριξη On line 12 μηνών, σχετικά με τα ζητήματα του Σεμιναρίου
  •  Βεβαίωση Παρακολούθησης
  •  Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου

 

Κόστος Συμμετοχής: 340 ευρώ Στη δεύτερη και κάθε επόμενη συμμετοχή παρέχεται έκπτωση 15%

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο πατήστε "Δήλωση Συμμετοχής" παρακάτω για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ηλεκτρονικά ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 81 43 341.

Τηλέφωνο
210 81 43 341
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τόπος Υλοποίησης Σεμιναρίου
Stratos Vassilikos Hotel
Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Ζήλη Δημητριάδη

 

 

Χάρτης


 

 

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνεται νέα μας και να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα σεμινάρια!