Ηλεκτρονικά Βιβλία - Πλατφόρμα Mydata μετά τις τελευταίες αλλαγές (Live Online Training)

Τηλέφωνο210 62 15 220
Emailapt@aptraining.gr
Ιστοσελίδαwww.aptraining.gr

Το σεμινάριο υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

 

Ηλεκτρονικά Βιβλία - Πλατφόρμα Mydata μετά τις τελευταίες αλλαγές

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του μέτρου της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων σύμφωνα με τη υπ' αριθ. Α.1138/22-6-20 Κοινή Υπουργική Απόφαση όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι και την Α1156/2021, έχει δρομολογηθεί από την ΑΑΔΕ με στόχο εντός του τρέχοντος έτους να λειτουργεί πλήρως η Εφαρμογή. Έτσι η συμπλήρωση των βιβλίων θα γίνεται παράλληλα και με ηλεκτρονικό τρόπο και θα παρακολουθούνται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Κατά την υποβολή των δεδομένων από τον εκδότη των στοιχείων τιμολόγησης θα γίνεται αντίστοιχη επικύρωση από τον λήπτη.

Ο Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αναλύσει τις Διαδικασίες, αλλά και τις Ανάγκες καθώς και τα Προβλήματα που θα προκύπτουν από τη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση, με πρακτικά Παραδείγματα και Εφαρμογές για την προετοιμασία των Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής, θα γίνεται καταγραφή του online σεμιναρίου, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο συμμετέχων να το παρακολουθήσει και ασύγχρονα (σε άλλη χρονική στιγμή εντός μίας εβδομάδας από τη διεξαγωγή).

Οι Σύμβουλοι της Εταιρείας μας θα καλύπτουν επι 12 μήνες την υποστήριξη των Συμμετεχόντων, παρέχοντας απαντήσεις – διευκρινίσεις σε πιθανές ερωτήσεις τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Προϊσταμένους και Στελέχη Λογιστηρίου & Μηχανογράφησης, Λογιστές, Φοροτεχνικούς, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με θέματα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Συστημάτων Ηλεκτρονικών Πληρωμών - Συναλλαγών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο Σεμινάριο θα γίνει αναφορά στα εξής ζητήματα:

     
  1. Τι είναι η πλατφόρμα Mydata και τι θα παρακολουθεί.
  2. Πόσα θα είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία που την απαρτίζουν.
  3. Τι θα εγγράφουμε στα ηλεκτρονικά βιβλία; Περιγραφή των τριών φάσεων εργασιών.
  4. Τι θα περιλαμβάνουν οι τυποποιήσεις δεδομένων παραστατικών; Ανάλυση των 17 ειδών τυποποιήσεων με παραδείγματα και εφαρμογές.
  5. Με τι τρόπους θα διαβιβάζονται οι συνόψεις. Ποιοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική πλατφόρμα καταχώρησης.
  6. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα της νέας τιμολογιέρας της ΑΑΔΕ.
  7. Πως θα εξασφαλίζεται η συμφωνία του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος των βιβλίων με την πλατφόρμα της My Data.
  8. Ποιο είναι το περιεχόμενο καθώς και ο ρόλος του αναλυτικού και του συγκεντρωτικού βιβλίου της Mydata.
  9. Πως θα αποκτάται και πότε θα εξασφαλίζεται ο ΜΑΡΚ.
  10. Ποιοι είναι οι ρόλοι του εκδότη και του λήπτη των παραστατικών στη Mydata με παραδείγματα και εφαρμογές.
  11. Η ροή της διαδικασίας από τον εκδότη του παραστατικού μέχρι και τις συμφωνίες των αρχείων της Mydata με τα λογιστικά μας βιβλία.
  12. Ποιος είναι ο τρόπος ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων από πληθώρα Οργανισμών (π.χ. πιστωτικά ιδρύματα, την τράπεζα της Ελλάδος, ΕΥΔΑΠ – ΔΕΗ, ναυτιλιακές εταιρείες (ΑΝ 89/67), Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πάροχοι κ.λπ.) με παραδείγματα και εφαρμογές.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Νικόλαος Καλαμαράς, Λογιστής - Φοροτεχνικός Ά τάξης, Εσωτερικός Ελεγκτής επιχειρήσεων. Εισηγητής Οικονομικών Σεμιναρίων με μεγάλη διδακτική εμπειρία.

Περιλαμβάνονται

  •  Παρουσίαση του σεμιναρίου
  •  Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου