Applied Professional Training - APT

Αύξηση Ικανοποίησης Εργαζομένων: Ερευνα, Σχεδιασμός και Αξιολόγηση Δράσεων (Θεσσαλονίκη)

Τηλέφωνο210 81 43 341
Emailapt@aptraining.gr
Ιστοσελίδαwww.aptraining.gr

To Σεμινάριο υλοποιείται μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Αύξηση Ικανοποίησης Εργαζομένων: Ερευνα, Σχεδιασμός και Αξιολόγηση Δράσεων

Η Ικανοποίηση των Εργαζομένων είναι καθοριστική για τη συμπεριφορά τους, αλλά και για την παραμονή τους στην εταιρεία. Με το Σεμινάριο αυτό, με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και σταθμισμένα Εργαλεία εστιάζουμε στους παράγοντες ικανοποίησης των εργαζομένων και τους τρόπους μέτρησής τους.

Η εταιρεία μας υλοποιώντας Έργα βελτίωσης των Συστημάτων Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, έχει σχεδιάσει ειδικό ερωτηματολόγια 200 περίπου ερωτήσεων, με καταχωρήσεις παρεμφερών ερωτήσεων, προκειμένου να εκτιμήσει την αξιοπιστία των απαντήσεων. Επιπλέον έχει υλοποιήσει πολλές έρευνες Ικανοποίησης Προσωπικού και Πελατών και διαθέτει σύγχρονα αξιόπιστα Εργαλεία για να εκτιμήσει την στατιστική σημαντικότητα ή ενδεχομένως την τυχαιότητα κάποιων αποτελεσμάτων .

Για όσες παραμέτρους εντοπίσουμε ότι υφίσταται στατιστική σημαντικότητα παρουσιάζουμε τα Εργαλεία Ιεράρχησης, Προγραμματισμού και Ελέγχου των Δράσεων.

Μέσω μιας Μελέτης Περίπτωσης θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες τόσο ως προς τον σχεδιασμό και τα συνήθη λάθη του σχεδιασμού τέτοιων ερευνών όσο και ως προς τον τρόπο και τα συνήθη λάθη που εμφανίζονται κατά την ενημέρωση του προσωπικού και την συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου. Επίσης, θα αναλυθούν οι προτεινόμενες δράσεις και ο τρόπος αξιολόγησης της αποτελεσματικότητάς τους.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους Γενικούς Διευθυντές, στα Στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, στους Διευθυντές όλων των τμημάτων, καθώς και σε όλα τα Στελέχη που ασκούν Διοίκηση.

ΠΩΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

     
  • Θα κατανοήσουν καλύτερα τους Παράγοντες Αύξησης της Ικανοποίησης των Εργαζομένων
  • Θα έχουν στην διάθεση τους κατάλληλο Ερωτηματολόγιο και Οδηγίες για τις τεχνικές προσαρμογής του στα εκάστοτε δεδομένα του Οργανισμού
  • Θα εξασκηθούν μέσω Βιωματικών Ασκήσεων, Case Studies και Role Playing στον τρόπο της επικοινωνίας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  • Η σημασία της ικανοποίησης του προσωπικού για τον Πελάτη
  • Ικανοποίηση προσωπικού και Επιχειρησιακή Συνέχεια

2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ

  • Σχεδιασμός κλίμακας Αξιολόγησης για την παρούσα Κατάσταση και την κατάσταση μετά την υλοποίηση των Δράσεων Βελτίωσης
  • Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα πλήρες ερωτηματολόγιο

3. ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Χρησιμοποιούμενα Εργαλεία Στατιστικής
  • Υπολογισμός Στατιστικής Σημαντικότητας των Αποτελεσμάτων

4. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Καθορισμός Ομάδας Εργασίας και Project Μanager
  • Εργαλεία Σχεδιασμού και Παρακολούθησης του Project
  • Αξιολόγηση του Project

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Νικόλαος Ι. Μιχαλολιάκος, Ιδρυτής (το 1993) και Διευθύνων Σύμβουλος της AQS, Χημικός Μηχανικός, επί 20 χρόνια διετέλεσε Ανώτερο και Ανώτατο Στέλεχος μεγάλων Διεθνών Επιχειρήσεων (Motor Oil, Ciba Geigy, Tosho της Mitsubishi) με μεγάλη εμπειρία στη Διεύθυνση Παραγωγής και με συμμετοχή σε περισσότερα από 300 ολοκληρωμένα Έργα Αναδιοργάνωσης σε πολλά εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας του Coaching, των Ανωτάτων Διευθυντικών Στελεχών για τη Διαχείριση του Χρόνου και τον Προγραμματισμό, αθώς και την Παρακίνηση των Ανθρώπων.

Ελισάβετ Γεωργίου, Γεωργίου Ελισάβετ, Εργασιακή Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια. Διαθέτει άνω των 15 ετών εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων καθώς και στη διαχείριση άγχους. Είναι σύμβουλος, εκπαιδεύτρια, coach και μέντωρ σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς δουλεύοντας με εργαζόμενους από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα σχετικά με επικοινωνία, διαχείριση άγχους, παρακίνηση, ενδυνάμωση και αξιολόγηση απόδοσης.

Περιλαμβάνονται

  •  Εγχειρίδιο του Σεμιναρίου "Αύξηση Ικανοποίησης Εργαζομένων"
  •  Παρουσίαση του σεμιναρίου
  •  Εργαλείο Ανάπτυξης Πλάνου Βελτίωσης του Προσωπικού
  •  Εργαλεία Αξιολόγησης Λειτουργιών HRM
  •  Βεβαίωση Παρακολούθησης
  •  Κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα της APTraining για λήψη του υλικού του σεμιναρίου
 
 

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνεται νέα μας και να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα νέα σεμινάρια!